Veel hulp voor Limburg, ook als schade niet verzekerd is

Limburgers die zijn getroffen door de overstromingen worden aan alle kanten geholpen. Zo heeft Giro 777 geld beloofd aan huishoudens en maatschappelijke initiatieven. Ook heeft  het kabinet hulp toegezegd en zijn verzekeraars extra coulant. 

Met regenlaarzen in overstroming staan
Nieuws
Datum: 27-07-2021

De Limburgse huishoudens die het hardst zijn geraakt, kunnen binnenkort een donatie van € 1.000 van Giro 777 verwachten. Naar schatting gaat het om zo’n 8.000 gezinnen. De rest van het ingezamelde geld wordt in een pot gestopt voor hulp aan initiatieven voor onder andere kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking, schrijft Nu. 

Rampgebied 

Verder heeft het kabinet Limburg officieel tot rampgebied verklaard. Daardoor treedt de Wet tegemoetkoming schade bij rampen in werking. Mensen en organisaties die schade hebben geleden die niet door hun verzekering wordt gedekt, kunnen daardoor een beroep doen op een uitkering van het rijk. 

Verzekeraars 

Branche-organisatie Verbond van Verzekeraars meldt dat veel verzekeringsmaatschappijen de schade dekken die door de extreme regenval  is ontstaan aan woningen en bedrijfspanden. Dit geldt ook voor auto’s die casco of allrisk verzekerd zijn.  

Ook schade door bijvoorbeeld het uitvallen van voorzieningen zoals de elektriciteit valt over het algemeen onder de polisvoorwaarden. Verder hebben enkele verzekeraars aangegeven dat ze schade van zakelijke klanten zullen vergoeden die niet onder de polis valt. 

Honderden miljoenen 

Hoe groot de financiële impact precies is, kan pas over enige tijd worden vastgesteld. Naar schatting loopt die in de honderden miljoenen euro’s, misschien zelfs wel een half miljard. 

Vragen 

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel, bijvoorbeeld omdat u wilt weten in hoeverre u bent verzekerd tegen de gevolgen van noodweer? Neem dan even contact met ons op. We helpen u graag verder. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.