Invoering Energiebespaarhypotheek uitgesteld

De invoering van de Energiebespaarhypotheek is met tenminste drie maanden uitgesteld. Dat heeft minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken aan de Tweede Kamer laten weten. De speciale duurzaamheidslening had eigenlijk op 1 januari 2021 beschikbaar moeten komen. 

Energie efficiëntie
Nieuws
Datum: 16-12-2020

De Energiebespaarhypotheek is in het leven geroepen voor huiseigenaren die wel willen verduurzamen, maar daarvoor bij reguliere geldverstrekkers niet voldoende leenruimte hebben. Het gaat daarbij om mensen uit buurten met een wijkaanpak voor verduurzaming. 

Ook voor VvE’s 

Ook Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) van tenminste acht appartementen komen voor de Energiebespaarhypotheek in aanmerking. De looptijd is maximaal 20 jaar en de rente bedraagt dan 2,2%. Bij kortere looptijden is de rente lager.

Betalen naar draagkracht 

De betaling van rente en aflossing van deze lening gebeurt op basis van draagkracht. Daardoor kunnen huiseigenaren geld lenen om hun huis groener te maken zonder dat ze het risico lopen in financiële problemen te komen.

Achtergrond 

De Energiebespaarhypotheek is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De lening wordt verstrekt door het Nationaal Energiebespaarfonds, dat voorheen bekend was als het Nationaal Warmtefonds. In totaal is er meer dan € 1 miljard in kas. 

Meer informatie 

Wilt u meer weten over de Energiebespaarhypotheek of over andere mogelijkheden die u wellicht heeft om de verduurzaming van uw huis te financieren? Neem dan even contact met ons op. Als hypotheekspecialist helpen we u graag verder. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.