Zorg in 2023: veel overstappers verwacht, mantelzorg steeds belangrijker

Het zorgseizoen is weer aangebroken en dat betekent dat u moet kiezen welke zorgverzekeringen u voor 2023 afsluit. Omdat de premies volgend jaar flink oplopen in een toch al dure tijd, is de kans groot dat veel mensen overstappen.

Zorg 2023

Helemaal omdat zorgverzekeraars volgend jaar geen collectieve korting meer mogen geven op de basisverzekering. Twee van de drie Nederlanders hebben zo’n collectieve basisverzekering en krijgen nu nog 5% korting. Als die wegvalt, is het natuurlijk niet vreemd dat ze op zoek gaan naar alternatieven.

Uiteraard hebben we ook dit jaar weer de veranderingen in de basisverzekering voor u op een rij gezet. Daarnaast leest u meer over de kosten-baten afweging van een aanvullende zorgverzekering en over het eigen risico, de eigen bijdrage en de zorgtoeslag in 2023.

Mantelzorgers

De druk op de zorg is hoog en dat zal voorlopig niet veranderen. Mantelzorg is daardoor belangrijk dan ooit! In deze editie van Zorgzaam besteden we er extra aandacht aan.

Praktische zaken regelen

Het opstellen van een levenstestament is typisch iets wat we voor ons uitschuiven. Misschien omdat we er liever niet over nadenken, misschien omdat we denken dat we nog alle tijd hebben. Maar gedaan is maar gedaan. Want als u te laat bent, kan dat erg vervelend zijn.

Fit blijven

U wilt natuurlijk fit de winter in, zeker als u op wintersport gaat! Maar hoe blijft u in vorm als u minder vaak of helemaal niet meer naar de sportschool gaat? Nou, ook in en om huis kunt u prima trainen! Bijvoorbeeld door een uur lekker door te stappen of te trappen. Weer thuis is het tijd voor een lekker warm drankje. Daarvoor hebben we drie bijzondere recepten gevonden.

Vragen

Heeft u tijdens of na het lezen van de artikelen vragen of wilt u weten of uw verzekeringen nog op orde zijn? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag