Premie woonverzekeringen blijft stijgen. Betaalt u niet te veel?

Woonverzekeringen worden steeds duurder. Dat is voor een belangrijk deel te wijten aan de klimaatverandering. Toch kunnen er flinke premieverschillen zijn tussen verzekeraars en verzekeringen onderling.

Meubels in woonkamer onder water

Storm en wateroverlast, maar ook hitte en droogte, zorgen voor meer schade dan vroeger. Daardoor kan het niet anders dat verzekeringspremies omhoog gaan. In de afgelopen jaren zijn woonverzekeringen gemiddeld zo’n 12% duurder geworden. De hoogte van de premie van verzekeringspakketten waarin meerdere polissen zijn opgenomen, steeg zelfs nog verder.

€ 600 per jaar
Een uitgebreide inboedelverzekering voor een tussenwoning kost daardoor inmiddels zo’n € 200 per jaar. De premie voor een opstalverzekering voor een huis met een herbouwwaarde van € 250.000 komt op ongeveer € 400 per jaar. Daarmee is een gemiddeld Nederlands huishouden al gauw € 600 per jaar kwijt aan woonverzekeringen.

Te duur?
Of u te veel betaalt voor uw woonverzekeringen hangt vooral af van de wensen die u heeft. Een duurdere verzekering biedt meestal ook meer dekking. Grofweg zijn er twee varianten: woonverzekeringen met een uitgebreide dekking en woonverzekeringen met een allrisk-dekking. Die laatste vergoedt ook schade die u zelf veroorzaakt.

Pas op voor onderverzekering
Houd er verder rekening mee dat de waarde van bezittingen ongemerkt toeneemt. Let daarom altijd goed op of de verzekerde bedragen nog wel kloppen. Dat voorkomt teleurstellingen in het geval van schade. Wij helpen u graag om de juiste waarde van uw bezittingen te bepalen. Er zijn trouwens ook inboedelverzekeringen die het risico op onderverzekering automatisch meeverzekeren.

Toch een pakketverzekering?
Ondanks de premiestijgingen kan een pakketverzekering een prima oplossing zijn. In zo’n pakket neemt u meerdere verzekering van dezelfde aanbieder op. U krijgt korting op de premie van elke extra verzekering in het pakket. Naast woonverzekeringen zijn dit bijvoorbeeld uw reisverzekering, autoverzekering en aansprakelijkheidsverzekering.

Meer informatie
Heeft u vragen over dit artikel of wilt u onderzoeken of uw verzekeringen nog wel optimaal zijn? Neem dan gerust even contact op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.